• Självtest
  • Behandling
  • Könssjukdomar
Självtest

Självtest

Hur utför man testet hemma?

Både män och kvinnor tar ett prov med en bomullspinne som sedan doppas i en medföljande vätska som sedan droppas i en test kassett. Instruktioner med bilder följer med alla test samt behandling med Genitalia Gel. Se under fliken Instruktioner i menyn för pdf och video hur man utför test och behandling.

Hur läser man resultatet?

Du läser av resultatet genom att titta på den medföljande test kassetten som visar olika linjer om du är smittad eller icke smittad, det tar ca 10 min.

Är det samma typ av test som på vårdcentraler?

Ja, testet du får hem är samma som används på mottagningar fast hemma kan du vara anonym och inte hamna i några offentliga register, du slipper också skämmas inför vårdpersonal.

Ska min partner testas?

Det är mycket viktigt att din partner, och även tidigare partners som kan ha blivit smittade, testas och  behandlas. Din stadigvarande partner behandlas alltid samtidigt, oavsett vad hans/hennes prov visat. Man ska inte ha samlag, varken vaginala eller anala, eller oralsex förrän man har gått igenom behandlingen.

Hur säkert är testet?

Enligt tillverkaren är korrektheten 99 % under förutsättning att testet genomförs enligt bruksanvisning, testet är både CE och ISO certifierat.


Behandling

Behandling

Vad är Genitalia Gel?

Genitalia Gel® är en patenterad antibakteriell och svamp dödande gel som gör denna unika formel till den perfekta behandlingen för olika sexuellt överförda sjukdomar som Klamydia och Gonorre men även olika former av vaginala problem som svamp infektioner, illaluktande flytningar,  bakteriell vaginos , slidkatarr och antibiotika resistenta bakterier för både män och kvinnor

Hur gör man behandlingen?

Med varje Genitali Gel förpackning medföljer instruktioner med bilder samt införingshylsa för tamponger för tjejer för att hålla kvar gelen i slidan samt nålfri spruta för killar för att enklare föra in gelen i penis mynningen. Se under fliken instruktioner i menyn för pdf och video hur man utför test och behandling

Hur länge skall man behandlas?

Behandling pågår i 7-10 dagar med 90 min per dag och under tiden som man behandlas ska man inte ha sex eftersom man fortfarande kan överföra sjukdomen. Om man har ett fast förhållande bör man be sin partner testa sig innan man har sex igen.

Hur vet man att man är smittfri?

Genom att illaluktande flytningar, sveda vid kissande samt andra besvär försvinner allt efter att dåliga bakterierna elimineras.

Kan man använda Genialia Gel till annat?

Genitalia Gel® är baserat på silver i alkalisk form och en antibiotisk mix som passar hudens PH värde för att skapa en miljö där endast skadliga bakterier förstörs, samtidigt som naturliga bakterier lämnas oskadda. Den kan därmed användas till alla former av vaginala infektioner men även som munspray om man har fått bakterier i halsen/munnen efter oralsex samt att Genitalia Gel®  kan användas i anus om man haft oskyddat analsex.

Vad är resistens mot antibiotika?

Vanlig antibiotika biter inte längre på könssjukdomar. Problemet är att sjukdomarna ökar och att med detta följer en ökning av antibiotikaresistens. Ju mer antibiotika som används i världen ju större är risken att vi till slut blir resistenta mot den. Genitalia Gel® är baserat på silver i alkalisk form och en antibiotisk mix som förstör skadliga bakterier och påverkas inte av antibiotikaresistens.

Könssjukdomar

Klamydia & Gonorre

Vad är Klamydia & Gonorre?

Klamydia & Gonorre är de vanligaste könssjukdomarna i Sverige och under 2019 anmäldes rekordmånga fall . Det är en bakterie som främst sätter sig i slemhinnorna i slidan och urinröret , det överförs mellan personer när slemhinnorna kommer i kontakt med varandra.Klamydia sprids framförallt genom samlag, antingen och symtomen kan komma ca 1-2 veckor efter smittotillfället men kan också komma först flera månader senare.

De symptom  som kan förekomma är till exempel:

  • Att det svider när man kissar.
  • Att det kommer en flytning från urinröret eller slidan.

Hur smittar könssjukdomar?

Du kan bli smittad om man inte använder kondom vid samlag eller direkt kontakt mellan könsorganen. Klamydia kan också smitta genom anal- och munsex. Inkubationstiden, tiden från smittotillfället till att sjukdomen bryter ut, kan vara kort – från några dagar till någon vecka. Men ofta får du inga symtom alls.

Kan det vara farligt?

För kvinnor kan obehandlad klamydia leda till äggledarinflammation. Äggledarna kan skadas så svårt att man blir steril eller att risken för sterilitet ökar. För män kan obehandlad klamydia leda till bitestikelinflammation eller prostatainflammation, vilket kan orsaka en nedsatt förmåga att bli förälder.SUPPORT

Skicka mail till vår support på info@klamydiatest.net